Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Äntligen hemma! :)

Posted by Sara on August 22, 2011 at 3:50 AM

Opererade mig i torsdags, och var som ett slakt hela torsdagen och fredagen, fick kentagan (morfin) var fjärde timme och hade det rätt jobbigt.

På lördagen vände det och jag började kunna sitta på sängkanten och till sist kliva upp från sängen själv. Och igår åkte jag hem! Så fyra dagar på sjukan blev det, till skillnad från förra gången när jag åkte hem samma dag.

Jag är fortfarande ganska mör, håller mig helst inte i upprätt läge i längre stunder, men smärtan känns ändå helt okej. Alla sköterskorna tjatade om smärtor i såret, men där känner jag knappt något alls, det är väl mer inne i magen det känns. Och det är klart, de har ju varit där och karvat så det är väl inte så konstigt.

Läkaren, en jätteduktig dansk läkare, var nöjd med operationen. Han bekräftade mina misstankar, det var sammanväxningar mellan livmodern och äggledarna och troligtvis också på baksidan av livmodern, men där kom de inte åt att operera. De skar bort cystorna och sammanväxningarna som satt på äggledarna och allt är oskadat, han trodde att mina äggstockar fungerar precis som de ska. Han var så bra och insåg hur påläst jag är, lyssnade på mina funderingar och förklarade ganska ingående, precis så som jag vill ha det. Jag kände att jag blev delaktig i diskussionen, ända från val av operation till efterbehandling, liksom. Både duktig på ämnet och med människor!

För att det inte ska växa tillbaka den här gången så kommer de att sätta mig i ett konstgjort klimakterie i 6 månader. Det är en ganska tuff behandling och inte förstahandsvalet, men den brukar vara effektiv så vi kom fram till att vi vill prova det. Kommer att ta sprutor på hälsocentralen en gång i månaden.

Så nu har jag ett kejsarsnitt på magen, ska ta bort clipsen på tisdag och förhoppningsvis blir det inte så fult ärr. Men de var tvungna att öppna mycket om de skulle komma åt att ta bort allting.

Så nu hoppas jag på att få vara smärtfri ett tag framöver! :)

Kommer att sitta uppe vid datorn emellanåt, men jag kommer inte göra något "arbete" de närmaste två veckorna, bara så ni vet det utan nu ska jag bara koppla av och läka!

Categories: Endometrios

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.