Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Still going weak

Posted by Sara on July 28, 2011 at 6:10 PM

Gud vad trist det här är!

Nu har jag varit hemma i två veckor och har fortfarande besvär.

Har bara ätit flytande eftersom smärtorna blir för svåra när jag ätit fast föda och den ska ta sig förbi dom inflammerade områdena. Men när smärtorna började lägga sig i måndags började jag försiktigt att äta fast igen. Slutade med värktabletterna igår eftersom molandet från cystorna och livmodern slutat nu.

Det är svårt att "komma tillbaka", jag mår väldigt illa och magsäcken känns som ett skrumpet plommon, jag känner mig mätt innan jag tagit första tuggan. Dessutom har jag de senaste dagarna haft ett hjärta som rusar på och dunkar väldigt hårt och det blir värre när jag äter, samt att jag mår väldigt illa när jag äter. Igår höll det på och rusa i princip hela dagen, det lugnade sig lite ett par timmar när jag tog en sobril(mot panikångest) men sen var det igång igen.

Jag har kämpat med att äta ungefär en halv deciliter fast mat åt gången med två-tre timmar emellan ungefär. Det är riktigt svårt och jobbigt att svälja ner det, det är som att jag nyss ätit mig proppmätt på en buffé eller något fast jag varit tom länge. Men jag har stålsatt mig för jag vet att jag behöver äta för att komma på fötter.

Och så igår kväll lyckades jag äta upp en hel sån där liten mcdonalds-cheeseburgare inom bara en timme och mådde bara dåligt i början. Så då var jag så glad och tänkte att nu vänder det!

Sen vaknade jag i morse och kände den där jobbiga känslan i magen igen, upptäckte blod i avföringen och känner mig allmänt trött och orkeslös. Jag sitter inte upp längre stunder i onödan om man säger så (så har det visserligen varit hela tiden men jag trodde jag skulle vara piggare idag).

Det är riktigt jobbigt det här, så diffust och svårt att förklara för omgivningen. Har i alla fall ringt HC nu, tänkte att det kunde vara bra att kolla blodvärde och sådär. Så har en tid idag hos en läkare som jag vet är bra och sympatisk så jag hoppas jag kan få lite mer sobril och nån utredning på vad dom här senare problemen beror på. Kanske är det bara ångest, eller så är det bristsymptom. Eller något helt annat.

Ska ringa chefen idag och tala om hur det blir på söndag. Kul att försöka bestämma det så här tre dagar i förväg. Jag vill inte behöva gå in på detaljer för min chef men att bara säga "jag är i skov i min sjukdom, jag har ont och är trött" är väldigt blekt. Speciellt när man låter ganska pigg och normal på telefonen. Men jag har inte jätteont hela tiden, oftast är det som en molande smärta som bara är där (men blir starkare när jag anstränger mig) och så är det tröttheten och hjärtklappningarna. Sen kommer också smärtattacker, förstås. Men om jag inte tog hormonerna, värktabletter och fastade skulle jag ha superont hela tiden. Hur som helst verkar det som att min sjukdom blivit värre.

Läkarna här vet inte ens vad endometrios är för något, de påstår att endometrios inte har med tarmen att göra, de är allt för fokuserade på cystorna (som givetvis också innebär problem och smärta för mig men jag är övertygad om att det inte är helhetsbilden). Det räcker med en snabb googling på endometrios och tarmbesvär så ser man att 70% av de med endometrios har tarmproblem. Saknar min specialistläkare i Uppsala, men det går inte att ringa dem nu på sommaren.

Men jag hoppas att läkaren jag ska till nu förstår vad jag pratar om. Jag behöver nog vara sjukskriven ett tag till, tills inflammationen gått tillbaka. Sen är det väl bara operation som kan ordna till resten.

Tänk vad mycket man måste kämpa när man är sjuk.

Categories: Endometrios

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.