Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Ny Kamera!

Posted by Sara on March 3, 2011 at 4:18 AM

Jag beställt en Canon 550D med ett 18-55/3,5-5,6 IS

Det är en väldigt lätt och nätt kamera, väger enbart 530g med batteri! Objektivet som kommer till väger enbart 200g. Jag värderar att kameran väger lite. Ska man använda tunga teleobjektiv finns batterigrepp ifall man behöver mer tyngd i kameran så det är ju guld.

Den har filmning i HD och autofokus under pågående filmning. Har dock sett på youtube att det hackar bra mycket när man fokuserar med autofokusen under filmning. Fast det gör inget, man kan klippa ihop det på bra sätt och klippa bort hackningen. Som jag filmar gör det ingenting, det är mest små filmer på råttorna som jag ändå klipper. Sen kan man ju använda manuell fokus också om man vill.

En grej jag uppskattar rejält är att den har manuell auto-ISO. Att man alltså kan bestämma hur höga ISO:n kameran ska välja som max men att den ska prioritera låga ISO-värden. Då kan man t.ex. ställa in den på auto-ISO 100-600. Det är en VÄLDIGT bra funktion. De här kamerorna har också väldigt, väldigt bra brusegenskaper, något som är viktigt för mig som gärna fotar utan blixt.

Köpte den på avbetalning med 635 kronor i månaden i 11 månader räntefritt. har räknat ut min budget och den håller precis för det, har lite pengar sparade till sommaren och har även erbjudits tre veckors sommarjobb (förhoppningsvis blir det mer också;). Jag har också anmält mig till en sommarkurs på internetdistans i webutveckling (hemsidebygg) på halvtid. Tänkte inte ta lån men möjligheten finns om det skulle krisa på något sätt.

Så det bör lösa sig med ekonomin även om jag såklart lever väldigt tight nu men jag har tänkt över det både en och två gånger och gjort upp en väldigt tydlig budget och försäkrat mig med några plan B för säkerhets skull, man vet aldrig vad som händer (jag kan ju bli sjukskriven eller vad som helst). Så det är lika bra att safea.

Till hösten när man får dubbelt bidrag i September betalar jag av det sista på den, tänkte jag och till julen/födelsedagen ska jag önska mig ett litet lätt ljusstarkt objektiv också men det får vänta tills dess. Men det är ju lite roligt att ha en Canon nu så att jag och Elin kan prova varandras objektiv! :)

Categories: Vardag, Skoj

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

5 Comments

Reply effobia
6:08 PM on November 21, 2022 
Venn diagram depicting overlapping peaks paired samples for post treatment tamoxifen synchronized sites I and an unsupervised hierarchical clustering heatmap depicting gene expression in our series of those genes is stromectol available in canada Pomegranate is used for many conditions, but so far, there isn t enough scientific evidence to rate pomegranate as effective for any of them
Reply DOOREWAWN
12:26 PM on November 13, 2022 
Hermelink K, B??hner M, Sckopke P, Neufeld F, Kaste J, Voigt V, et al whats clomid used for
Reply Beedgesog
9:19 AM on November 13, 2022 
I now have to wear trifocals and even then my vision is nothing like it was nolvadex dosage bodybuilding
Reply Tunkeds
5:30 AM on November 1, 2022 
I love all of you ivermec
Reply sturles
5:31 AM on August 22, 2022 
kamagra laboratorios stromectol stock

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.