Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Parar Justice n�sta vecka!

Posted by Sara on January 27, 2011 at 10:47 AM

Nästa vecka har jag och en samarbetspartner planerat igång en parning! Äntligen ska min lille Jasse-liten paras! Kullen blir hos honans ägare. Hon bor i Hille i Gävle. Så det känns underbar!

 

Min Justice, Dark pearl/Smoke hooded mm:

Bild

 

En bild på Cindy, Cinnamon rex hooded, när hon var lite yngre:

Bild

 

Räknar med mink, dark pearl/smoke, cinnamon, ev. minkbaserade champagne/amber, beige/fawn i massa olika teckingar och roan, i rex och slät. Finns även liten chans för dumbo.

 

Jag känner mig lycklig inombords vid tanken! Ni vet, jag skulle använda Cindys pappa Piff till min underbara Matilda. Han var en oerhört charmig och trygg hane. Men det blev inget då, trots flera omparningar. Nu har jag möjlighet att använda hans dotter till Matildas brorsson. Jag får en chans till!

 

Justice är ju himla liten, han väger 502g, precis 2g över rekommendationsvikten. Hon väger dock äver 450g så hon har riktigt bra vikt (rekommendationen är minst 300 så den klarar hon med råge). Kommer se roligt ut med parningen, en sån liten fjanthane, hihi!

 

Cindys pappa kommer från en oreggad släkt men där det ändå finns rätt mycket information. Där är det extremt låg tumörstatistik och de blir också gamla på den sidan, flera har blivit strax under 3 år. De är också ganska breda och maskulina i typen, till skillnad från Justice som ser ut som en liten avlång tjej så det är nog bra.

 

På minussidan där är det väl att de inte är lika mjuka att hantera. Men bland ungarna i Cindys kull blev det ändå flera som hade bra häng, en av dem är just Cindy och Justice är ju jättemjuk (det brukar dessutom också nedärvas väldigt starkt därifrån) så förhoppningsvis förstärks det i kullen!

 

Cindy har precis klarat av en vuxenintrduktion (alltså vuxen+ vuxen) och hon har varit supersnäll, berättar Zakaraa. Det är en väldigt vänlig hona.

 

Hennes mamma Seven är zooråtta, en otroligt vänlig, lugn och harmonisk råtta. Henne hade vi tanke på att använda till Mozans son från en tidigare kull men sen ville Piffs ägare para om Piff och då tyckte jag att det här skulle bli en bättre kombination så jag fixade en matchmakinggrej där mellan dem och tänkte att jag skulle ta en hona därifrån sen som jag kunde para med Justice så småningom.

 

Jag föll för Cindy direkt. Men då hade honans ägare redan valt ut henne så då avstod jag och tänkte att hon bor ju ändå nära så då kan jag ju låna henne sen när det blir dags.

 

Som det är just nu skulle jag inte kunna ha en kull här hemma. Det var väldigt jobbigt med den förra, jag hade knappt tid och råd med dem nu när jag går i skolan.

 

Men det blir ju klockrent nu när hon kan ha kullen så vi kan hjälpas åt! Det känns nästan som att allt har fallit på plats. Så jag hopppas, hoppas, hoppas verkligen att det här ska gå i lås! Det ligger väldigt mycket planering och hjärta bakom, som ni vet.

Categories: Råttor- Parningar, Råttor

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.