Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

R�tthonor i mitt hem

Posted by Sara on November 2, 2010 at 9:30 AM

Jag har blivit ägare till en honflock! Har ju redan en, såklart, men de bor ju hos min syster och finns liksom inte här.

 

De kommer i alla fall från en vän som hamnat i en väldigt besvärlig situation som tycks ta tid att få bukt med och hon har haft råttorna i jourhem ett bra tag nu. Men hon tog till slut det tunga beslutet att placera ut råttorna i olika hem eftersom jourhemmet inte hade möjlighet att ha alla längre. Många av dem är gamla och ska inte behöva flytta fler gånger så det blev nog bäst så här. 

 

Men så det är förstås under väldigt tråkiga omständigheter som de har kommit hit. Men trots allt känner jag mig glad att det har gått att placera ut dem så pass bra och att man har koll på viktiga djur från linjerna och så.

 

Och jag är väldigt glad i mina tjejer! Alla tre är russian blue, en velveteen i hårlag (lite som rex fast mer "vågigt" än lockigt). Ännu rätt ovanligt i Sverige. Den här honan ser dessutom mest bara krusig ut! Atheka heter hon. Hennes syster Kohlsia följde också med samt hennes dotter Deadly Bite(namnet!). Vi kallar henne dock för Diddy. Personen som har haft henne innan mig har inte haft mkt tid alls att hantera henne sen hon föddes så hon är lite osäker men ändå väldigt nyfiken och kontaktsökande. Ser mkt potential och hon har verkligen att brås på. Och sen är hon ju så vacker! <3 En väldigt snäll flicka verkar hon vara också.

 

Det känns väldigt bra med en honflock här hemma. Lite som att jag tagit ett till steg mot att verkligen kunna bli uppfödare. Jag har två flockar här hemma nu. Flockar att utöka med djur. Och Robin protesterade inte ett dugg! Så jag hoppas han låter mig ha kvar honflocken även när min systers honor gått bort. Om inte så är planen att när de äldre råttorna gått bort sätta ihop flockarna och placera alla honor hos henne(hennes honor är ju också alla över året). Men det vore bättre för mig att ha möjligheten att ha två honflockar, såklart, en hos henne och en hos mig.

 

Tjejerna verkar trivas bra med mig i alla fall, Kohlsia och Atheka kände jag ju sedan innan och de är väldigt trygga tjejer. Men till och med lillfia tyr sig lite till mig märkte jag när Robin kom hem och hon sprang och gömde sig bakom mig. <3

 

Blir en mer utförlig presentation sen med bilder och vikter i honavdelningen(eller om jag separerar avdelningarna för syrrans råttor och mina råttor).

Categories: Råttor, Råttor- Presentationer

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.