Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Lite Avelsplanering

Posted by Sara on August 26, 2010 at 9:46 AM

Jag har den senaste tiden haft mycket kontakt med zakaraa på Råttor.iFokus. Hon har en avkomma efter sin fina, snälla hona Seven(pew el. ch ut) och Falurvens Piff (ag rex) som är väldigt go. Jag träffade alla ungarna vid tre veckors ålder och det var väldigt vad jämna och goa de var.

 

Cinderella heter i alla fall den här tjejen och är en cinnamon hooded rex. Piff har jag ju haft här hemma förut och försökt para min Matilda med men då blev det ju inget. Synd. Han har ju verkligen lämnat bra. Och han är en underbar kille. Väldigt trygg och glad, liksom. Det konstiga är att varken Piff eller Seven är särskilt mjuka. Speciellt inte Seven. Men ungarna blev jättemjuka. Tänk vad märkligt det är med genetik. Iof spelar säkerligen miljö roll där med, Seven är ju zooråtta och Piff är uppfödd av en relativt okänd uppfödare. Jag uppskattar mjukhet så jag blev väldigt glatt överraskad!

 

Men zakaraa och jag har alltså pratat om att jag ska få låna Cinderella till avel. Hon är 3 månader nu och ligger redan på 340g så det gläder mig mycket med tanke på den dåliga storleken i min tilltänkta linje. Hade från början tänkt para henne med Justice då alltså men ska höra med de andra köparna från den kullen istället eftersom det finns syskon till honom som har bättre storlek.

 

Det blir nog bra temperaments- och flockmässigt.

 

Men jag ser fram emot det! :)

 

Då får jag dessutom äntligen lite tickat! Finns även en liten chans för dumbo, vilket ju alltid är roligt. :P

 

Men så det blir väl någon gång i slutet av året som detta sätts i verket.

Categories: Råttor, Råttor- Parningar, Råttor- Vikter

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.