Terato's Site

GAMMAL HEMSIDA! / OLD WEBSITE! 

Besök
 www.teratos.com istället!
Visit www.teratos.com instead!

Dagbok

Den här Dagboken är avsedd att ta upp både nyheter som angår mina råttor och nyheter som angår mig och mitt liv. I kategorierna till höger kan du navigera dig mellan olika ämnen och det senaste inlägget hamnar alltid högst upp.

 

Känn dig fri att kommentera! :)

view:  full / summary

Endometriosen idag

Posted by Sara on January 21, 2013 at 10:05 AM Comments comments (1678)

Känner att jag borde uppdatera om hur det går med min endometrios, ifall det är någon med samma symtom som läser.

Efter operationen gick jag igenom gonapeptylkuren på 6 månader (ni vet, konstgjort klimakteriegrejen) och jag mådde faktiskt ganska bra. Kände mig rätt lugn och harmonisk och inga smärtor.

Efter sista sprutan gått ur kroppen fick jag komma på återbesök hös min danske läkare och de filmade och kollade och ingenting hade växt tillbaka! :) Jag hade till och med en ägglossning på gång precis just då så kroppen fungerar igen, yippie!

Det enda problemet som uppkom efter kuren var känsliga slemhinnor och fick jättestora problem med candida. Har helt enkelt haft ett rent helvete med det och i Mars förra året bestämde jag mig efter otaliga candidamedicineringar som inte hjälpte mer än tillfälligt att jag skulle sluta med sötsaker (typ kakor, godis, saker med högt sockerinnehåll) och det hjälpte. Tyvärr har jag ramlat dit ett par gånger och då kommer genast besvären tillbaka.

Men smärtan då?

Jag har mått bra, har inte känt av den alls. Fortsatte med p-pillren och har ätit dem 7 dagar i veckan, alla dagar i månaden. Åt även provera för att hålla nere östrogenet ytterligare. För någon månad sen slutade jag med proveran och märker ingen skillnad.

Jag har haft självvalt mensuppehåll två gånger det här året. Det tar en dag, så får jag smärta i sidan som jag brukar få, sen känns det i tarmen den andra dagen, och om jag inte tar ett piller då bryter helvetet lös den tredje dagen. Jag har helt enkelt inte vågat låta det gå längre och tycker det verkar onödigt, för då kanske cystorna växer tillbaka. De gånger jag gjort mensuppehåll är när jag har haft spottningar längre än en vecka (för de går inte över annars) och då kommer blödningarna igång direkt, och går över inom ett par dagar.

Men så jag känner att jag har läget under kontroll och jag mår bra och ska nog kunna bli gravid någon gång i framtiden. Förhoppningsvis inte allt för långt in i framtiden...

Sahramis bebisar - Individuella bilder

Posted by Sara on July 19, 2012 at 5:35 AM Comments comments (0)

26 DAGAR GAMLA

Sahramis bebisar 4:e veckan!

Posted by Sara on July 14, 2012 at 9:15 AM Comments comments (0)

22 DAGAR GAMLA:
22 dagar gamla
22 dagar gamla
22 dagar gamla

Sahramis bebisar 3:e veckan!

Posted by Sara on July 6, 2012 at 2:15 PM Comments comments (0)

18 DAGAR:
18 dagar gamla
18 dagar gamla
18 dagar gamla
18 dagar gamla

15 DAGAR:
15 dagar gamla
15 dagar gamla
15 dagar gamla
15 dagar gamla

Sahramis bebisar 2:a veckan!

Posted by Sara on July 6, 2012 at 2:10 PM Comments comments (0)12 DAGAR GAMLA:

12 dagar gamla
12 dagar gamla
12 dagar gamla12 dagar gamla
12 dagar gamla


9 DAGAR GAMLA:
9 dagar gamla
9 dagar gamla
9 dagar gamla
9 dagar gamla

Sahramis bebisar 1:a veckan!

Posted by Sara on June 25, 2012 at 8:35 AM Comments comments (0)

Lite bilder på Sahramibebisar, från första veckan.


7 DAGAR GAMLA
7 dagar gamla
7 dagar gamla, hanarna
7 dagar gamla, honorna
7 dagar gamla
7 dagar gamla
7 dagar gamla
7 dagar gamla
7 dagar gamla


5 DAGAR GAMLA:
5 dagar gamla5 dagar gamla
5 dagar gamla
5 dagar gamla


3 DAGAR GAMLA:
3 dagar gamla
3 dagar gamla
3 dagar gamla
3 dagar gamla
3 dagar gamla
3 dagar gamla

Snart bebisar h�r hemma!

Posted by Sara on June 11, 2012 at 10:00 AM Comments comments (0)

Sahrami parades den 30:e maj och bebisarna förväntas komma den 21:a Juni ungefär.

Är så förväntansfull och nyfiken! 

Äntligen hemma! :)

Posted by Sara on August 22, 2011 at 3:50 AM Comments comments (0)

Opererade mig i torsdags, och var som ett slakt hela torsdagen och fredagen, fick kentagan (morfin) var fjärde timme och hade det rätt jobbigt.

På lördagen vände det och jag började kunna sitta på sängkanten och till sist kliva upp från sängen själv. Och igår åkte jag hem! Så fyra dagar på sjukan blev det, till skillnad från förra gången när jag åkte hem samma dag.

Jag är fortfarande ganska mör, håller mig helst inte i upprätt läge i längre stunder, men smärtan känns ändå helt okej. Alla sköterskorna tjatade om smärtor i såret, men där känner jag knappt något alls, det är väl mer inne i magen det känns. Och det är klart, de har ju varit där och karvat så det är väl inte så konstigt.

Läkaren, en jätteduktig dansk läkare, var nöjd med operationen. Han bekräftade mina misstankar, det var sammanväxningar mellan livmodern och äggledarna och troligtvis också på baksidan av livmodern, men där kom de inte åt att operera. De skar bort cystorna och sammanväxningarna som satt på äggledarna och allt är oskadat, han trodde att mina äggstockar fungerar precis som de ska. Han var så bra och insåg hur påläst jag är, lyssnade på mina funderingar och förklarade ganska ingående, precis så som jag vill ha det. Jag kände att jag blev delaktig i diskussionen, ända från val av operation till efterbehandling, liksom. Både duktig på ämnet och med människor!

För att det inte ska växa tillbaka den här gången så kommer de att sätta mig i ett konstgjort klimakterie i 6 månader. Det är en ganska tuff behandling och inte förstahandsvalet, men den brukar vara effektiv så vi kom fram till att vi vill prova det. Kommer att ta sprutor på hälsocentralen en gång i månaden.

Så nu har jag ett kejsarsnitt på magen, ska ta bort clipsen på tisdag och förhoppningsvis blir det inte så fult ärr. Men de var tvungna att öppna mycket om de skulle komma åt att ta bort allting.

Så nu hoppas jag på att få vara smärtfri ett tag framöver! :)

Kommer att sitta uppe vid datorn emellanåt, men jag kommer inte göra något "arbete" de närmaste två veckorna, bara så ni vet det utan nu ska jag bara koppla av och läka!

Opereras imorgon!

Posted by Sara on August 17, 2011 at 8:20 AM Comments comments (0)

Imorgon klockan 07.20 opereras jag, håll en tumme!

Fixat lite på hemsidan

Posted by Sara on August 17, 2011 at 8:20 AM Comments comments (5)

Har fixat och donat lite på hemsidan.

Bland annat har Forumet fått en annan indelning, numera ligger all info om samma råtta i samma tråd, alltså, både stamtavla, information och vikter kommer att ligga i samma tråd. Fiffigare så här.

Har dessutom skapat en ny stamtavlemall och arbetar med att göra om alla stamtavlor som ligger ute. Tanken är att få in alla regnummer också så småningom.

Sen har jag fixat lite i Galleriet med nya album och indelningar där.


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.